Gemeenteraad stelt profielschets burgemeester Ameland vast 

BALLUM – De gemeenteraad heeft op donderdag 20 juni de profielschets voor de vacature voor burgemeester van de gemeente Ameland vastgesteld. In een extra openbare raadsvergadering in het gemeentehuis in Ballum overhandigde de voorzitter van de vertrouwenscommissie, Irma Marinus, de vastgestelde profielschets aan de Commissaris van de Koning Arno Brok. Met het aanbieden van de profielschets aan de Commissaris van de Koning is een belangrijke stap gezet in het proces om een nieuwe burgemeester te werven voor Ameland. 

De Commissaris complimenteerde de vertrouwenscommissie met de procedure voor het opstellen van de profielschets. Vooraf heeft de vertrouwenscommissie de inbreng van inwoners, de colleges van de andere Waddeneilanden en de Veiligheidsregio gevraagd. 

Op donderdag 27 juni maakt de Provincie de vacature bekend in de Staatscourant. Geïnteresseerde kandidaten kunnen tussen 27 juni en 25 juli reageren op de vacature. Naar verwachting komt de gemeenteraad in oktober met een aanbeveling en vindt de installatie in januari 2020 plaats.

Bron: Gemeente Ameland

lees hier meer over de profielschets

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *