Geen Opa Piet voor Ameland

HOLLUM – Sinterklaas heeft afscheid genomen van Ameland. Hij deed dat, voorafgegaan door muziekkorps Forza Musica, met een rondgang door Hollum. De Sint had een zwart paard, maar dat hebben we de laatste tijd wel vaker van de goedheiligman gezien. Hij springt de ene keer op een schimmel en de volgende keer vindt hij een zwarte meer passend. Sinterklaas deed het afscheid zelf en liet zich niet vervangen door een andere Klaas of Opa Piet.

Er was, zo te zien, van vermoeidheid geen sprake bij de oude baas, want hij zat dartel als een jong ding te paard. Sinterklaas deed het weer met losse handen, zoals hij wel vaker presteert op Ameland: hij zwaaide met twee handen tegelijk naar het publiek en vertrouwde volkomen op zijn zwarte viervoeter. Sint Nicolaas demonstreert daarmee ook zijn jeugdigheid. "Dag Sinterklaasje, dahag, dahag, dahag, Zwarte Piet." Dat zongen de kinderen van de school in Hollum. "Dag Sinterklaasje, tot volgend jaar!"

⇒ lees hier meer over Sinterklaas op Ameland

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *