Geel Wit wint verdiend van Akkrum

ActiviteitenAKKRUM – Geel Wit heeft zichzelf zaterdag een goede dienst bewezen door met 1-3 te winnen in en van Akkrum. Al na zes minuten zette Lars Brouwer de 0-1 op het scorebord. De Amelanders waren de eerste helft sterker, maar verzuimden het krachtsverschil in doelpunten om te zetten. Na de pauze leek Geel Wit op rozen te zitten toen Siard Bonthuis er 0-2 van maakte. Akkrum kwam echter terug tot 1-2 uit een corner. Het was nog even billenknijpen, maar daaraan maakte Danny Metz drie minuten voor het laatste fluitsignaal een einde door met eenprachtig schot de 1-3 te laten aantekenen.

Door blessures en werk miste Geel Wit een aantal basisspelers, waardoor oud-gedienden Harm Kooiker en Herman ter Schure als wisselspelers fungeerden. Beiden mochten na de rust hun opwachting maken.

Opstelling Geel Wit: Pieter Oene Smit; Kevin Kiewiet (Herman ter Schure), Colin Ytsma, Jan Jaap Blokker; Jurjen Metz, Anton Kiewiet, Paul van der Wal, Siard Bonthuis; Bente Bonthuis (Harm Kooiker), Danny Metz, Lars Brouwer.

Paasmaandag krijgt Geel Wit Oosterlittens op bezoek, aanvang 14.00 uur.

Door Koos Molenaar

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *