Geel Wit ten onder tegen Oerterp

URETERP – Geel Wit heeft zondag met 4-2 verloren van Oerterp. Het eerste half uur hadden de eilanders de touwtjes in handen, daarna werden ze van de mat gespeeld.

Op aangeven van Jordi Metz opende broer Danny de score. Even later joeg de aanvaller de bal tegen de kruising. Daarna was het gebeurd met de overmacht van de Amelanders. De motivatie was opeens ver te zoeken. Vlak voor rust scoorde Oerterp binnen een tijdsbestek van vier minuten twee keer. Toen meteen na de pauze de 3-1 viel was de strijd eigenlijk al gestreden. Het werd zelfs 4-1, eer Jurjen Metz in de slotfase de eindstand op 4-2 bepaalde.

Door afmeldingen op het laatste moment ging Geel Wit met slechts twaalf spelers op reis. Harm Kooiker, die ’s morgens met het tweede had meegedaan, sloot zich bij de selectie aan en mocht in de tweede helft invallen. Dat betekende zijn rentree in de hoofdmacht, waarvan hij drie jaar geleden afscheid nam.

Door Koos Molenaar

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *