Geel Wit veilig na winst op Warga

BUREN – Hieronder staan de uitslagen van Geel Wit en het programma.

Uitslagen
19 april
Terschelling A1-Geel Wit A1 1-4
Geel Wit B1 -Bergum BCV B2 3-3
Geel Wit C1 -Broek. Wâlden C2 1-3
Geel Wit C2-WTTC C2 0-1
Geel Wit E2 -SC Berlikum E2 6-0
St. Annaparochie E5 -Geel Wit E3 5-1
Geel Wit F1 -Nicator F1 5-0
MKV '29 F6 -Geel Wit F2 0-10
zondag 20 april
Geel Wit 1-Warga 1 3-1
Geel Wit 2-DTD 2 1-3
Geel Wit 3-Haulerwijk 2 3-3

Voetbalschoenen te klein?Programma
zondag 27 april
SWZ 4-Geel Wit 2 11.00
Nieuweschoot 2-Geel Wit 3 11.00

>>> lees hier meer over voetbal

BUREN – Geel Wit heeft zich definitief in veiligheid gespeeld na de 3-1 winst op Warga, dat door dit resultaat samen met SC Franeker degradeert uit de derde klasse.

De eerste helft bood weinig spektakel. In de elfde minuut was Theun Kootstra dicht bij de openingstreffer namens de bezoekers, maar doelman Pieter Smit redde prima. Geel Wit was nauwelijks voor het vijandelijke doel geweest toen het in de 28-ste minuut op voorsprong kwam. Een inzet van Theodoor Molenaar werd door Robbert Kooistra weggewerkt, de bal kwam voor de voeten van Bente Bonthuis en met zijn uithaal liet hij doelman Sven Noordbruis kansloos.

Ook daarna werd Geel Wit nauwelijks gevaarlijk. Het dichtst bij was nog Mark Molenaar, die bij een corner centimeters tekort kwam. De betere kansen waren voor Warga, maar andermaal stond Pieter Smit op zijn plaats.

In  de tweede helft was er meer te beleven en ging het over en weer. In de achtste minuut schoot Anton Hobert namens Warga voorlangs en in de tegenstoot had Jurjen Metz het vizier te hoog staan. Vier minuten later ging een vrije schop van Warga net naast en in de tegenstoot was Geel Wit gevaarlijk. Een inzet van Bente Bonthuis werd tot corner verwerkt. De hoekschop van Siard Bonthuis kwam via Glenn Kienstra bij Lukas Mollema terecht, diens inzet werd gekeerd.

Meteen daarna bracht Albert Zwerver Koen Wielinga in stelling, maar met goed uitkomen wist Pieter Smit een zeker lijkend doelpunt te voorkomen.

De treffer viel even later aan de andere kant. Rikus van Wijngaarden haakte op de rand van het strafschopgebied Lars Brouwer, waarna scheidsrechter Hindriksen resoluut naar de stip wees. Siard Bonthuis schoot slecht in, Noordbruis stopte maar was kansloos in de door de strafschopnemer benutte rebound.

Warga toog massaal ten aanval en raakte de paal, maar het doelpunt viel in de tegenstoot aan de andere kant, andermaal was Siard Bonthuis de schutter. 

Warga gaf niet op. Pieter Smit moest nog eens reddend optreden, maar was in de 78-ste minuut kansloos toen Albert Zwerver uit een hoekschop van Koen Wielinga raak kopte.

Opstelling Geel Wit: Pieter Smit; Klaas Kolk, Kayan Kiewiet, Mark Molenaar, Theodoor Molenaar (Bjorn Wijnberg, 71); Glenn Kienstra (Hein Mosterman, 59), Lukas Mollema, Siard Bonthuis; Bente Bonthuis, Lars Brouwer, Jurjen Metz (Dennis Akkerman, 65).

Door Koos Molenaar

 

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *