Geel Wit biedt Drachten goed tegenstand

BUREN – Geel Wit heeft de eerste bekerwedstrijd tegen Drachten met 2-4 verloren. De Amelanders waren nauwelijks de mindere van het een klasse hoger acterende Drachten, maar Drachten speelde het spel tactisch slim. De doelpunten vielen allen uit snelle aanvallen.

De thuisclub zette er, ondanks de hitte, een flinke dosis werklust tegenover. Trainer Kees Slotemaker  moest een groot deel van zijn basisspelers missen zodat hij een beroep moest doen op een aantal A-junioren. Van hen stond Johan Kolk in de basis. Later maakten Glenn Kienstra, Sander Hekkelman en keeper Matthijs Rijpstra hun debuut in de hoofdmacht.

De eerste kans was voor Fathi Abdullah, maar Pieter Oene Smit redde goed. Zeven minuten later een goede kans voor Geel Wit. Bjorn Wijnberg bereikte Paul van der Wal, die kopte door op Brian Overmars, maar keeper Ludo Laanstra was net iets eerder bij de bal. Vijf minuten later bracht Lars Brouwer Brian Overmars in stelling, maar zijn schot mislukte volledig.

Na 34 minuten spelen kwam Drachten aan de leiding. Pieter Oene Smit onderbrak de rush van Hamza Aslan, maar in de rebound schoot Dennis Hardenbol alsnog raak: 0-1. In de slotfase van de eerste helft had Siard Bonthuis de gelijkmaker op de voet , maar na een indrukwekkende solo werd hij alsnog gestuit.

VPVA 5Zeven minuten na de rust was het weer raak.  Hamza Aslan zette van links voor en bij de tweede paal kopte Dash Turner de bal langs de graaiende armen van de Amelander doelman. Frits van der Laan had er zelfs 0-3 van kunnen maken , doch hij schoot over.

Even later was Geel Wit weer terug in de strijd. Via Theodoor Molenaar en Lars Brouwer kwam de bal bij Paul van der Wal, hij kopte de 1-2 binnen.

Geel Wit hield uitzicht op de gelijkmaker. Uit voorzetten van Lars Brouwer schoten achtereenvolgens Sander Hekkelman en Theodoor Molenaar naast.

Terwijl de thuisploeg de kansen creëerde sloegen de bezoekers toe met twee treffers. Eerst redde Pieter Oene Smit op een inzet van Hamza Aslan, maar daarna was hij kansloos toen Yorn Sikkenk vrij kon intikken.

Lars Brouwer strafte onachtzaamheid in de Drachten-defensie af, maar vijf minuten later was de marge al weer twee toen Sikkenk andermaal vrij voor de keeper, dat was inmiddels Matthijs Rijpstra, kon opduiken: 2-4.

Opstelling Geel Wit: Pieter Oene Smit (Matthijs Rijpstra, 78); Johan Kolk, Jan Jaap Blokker, Bjorn Wijnberg, Theodoor Molenaar; Siard Bonthuis (Sander Hekkelman, 46), Paul van der Wal, Frank Beijaard, Ken Knoeff; Brian Overmars (Glenn Kienstra, 46), Lars Brouwer.

Door Koos Molenaar

>>> lees hier over Voetballen op Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *