Gedenkboek in Herenwegkerk voor Freerk Jan Neij

HOLLUM – In overleg met de familie van Freerk Jan Ney gaan donderdag de deuren van de kerk open, zodat mensen een herinnering achter kunnen laten en een kaarsje kunnen branden.

"Op maandag 27 december is Freerk Jan Neij volkomen onverwachts uit het leven weggerukt. Zijn overlijden betekent een intens gemis voor de familie en een groot verlies voor het hele eiland. In de Herenwegkerk ligt donderdag een gedenkboek waarin herinneringen aan Freerk Jan opgeschreven kunnen worden. Ook kun je hier een kaarsje aansteken om hem in het licht te zetten.

Freerk Jan was een geliefd mens. Catharina en de kinderen vinden het mooi om deze week herinneringen aan hem te verzamelen, zodat deze bewaard blijven voor later. Een ieder die dit wil, nodigen we van harte uit om een herinnering aan Freerk Jan op te schrijven in een speciaal gedenkboek. Zo ontstaat een waardevol document voor de familie.

Dit gedenkboek ligt op donderdag 30 december in de Herenwegkerk. Tussen 10.00 uur – 12.00 uur en tussen 15.00 uur – 17.00 uur is de kerk open en ben je van harte welkom een herinnering op te schrijven en een kaarsje aan te steken.

Op donderdagavond is er gelegenheid om de familie te condoleren. Dit kan tussen 19:00 uur en 20:00 uur aan huis.

Op vrijdag 31 december is de afscheidsdienst, om 11.00 uur in de Herenwegkerk. Vanwege de huidige omstandigheden vindt de dienst in besloten kring plaats. Het afscheid is te volgen via YouTube kanaal Protestants Ameland en tv kanaal 971, 1971 of 2971.

Vanaf 12.00 uur bewijzen we Freerk Jan de laatste eer door een erehaag te vormen langs de Herenwegkerk en Burenlaan.

We wensen een ieder heel veel kracht en sterkte toe."

Namens de familie,

Ds. Anne-Meta Kobes-Gerritsen

Ds. Sijbrand Alblas

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *