Ameland boostert

BALLUM – Op Ameland worden vandaag boosterprikken gezet. Sporthal De Slinger aan de Oranjeweg in Holllum is voor die gelegenheid ingericht als priklocatie. De priksessie was aanvankelijk op 10 en 11 januari 2022 gepland. Nu kunnen alle eilanders tussen de 60 en 74 jaar zich laten vaccineren met het boostervaccin op de een na laatste dag van 2021. Voor eilanders jonger dan 60 jaar komt de GGD zoals afgesproken in januari naar het eiland. 

De derde prik – de meeste gevaccineerden hebben er al twee gehad en de eilanders van 75 jaar en ouder en de zorgmedewerkers hebben de booster al binnen –  is bedoeld om de in de tijd licht afnemende werking van het vaccin een oppepper ter geven. Wie in de leeftijdsgroep 60-74 zit krijgt een uitnodigingsbrief van de gemeente. 

Wie in aanmerking komt voor een boostervaccin en niet wil wachten, kan zelf een afspraak maken met de GGD. Voor die prik moet men dan naar de vaste wal. In Leeuwarden is een boosterpriklocatie.

356

Op Ameland zijn er afgelopen week 9 positieve tests bijgekomen. De teller is opgelopen tot 356. De telling begon eind september 2020.

Het aantal virusdeeltjes in het rioolwater is gedaald tot 205 en dalende.

Dossier Corona

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *