Gastvrij waddengebied

WestsuudwesterLEEUWARDEN – De website gastvrijwaddengebied.nl is online. Deze website is voor de toerist met een beperking. Partoer CMO Fryslân ontwikkelde de website. De toerist kan er terecht voor informatie over de toegankelijkheid van toeristische voorzieningen in het Friese Waddengebied. Ook vindt de bezoeker routes en informatie over het zorgaanbod op de vakantieplek.

Onderzoek wijst uit dat 25 procent van de Nederlanders te maken krijgt met een tijdelijke of permanente beperking. Deze doelgroep gaat bij voorkeur in het voor- en naseizoen op vakantie. Van de doelgroep slaat 10 tot 15 procent een vakantie over door het gebrek aan informatie over de toegankelijkheid. Dit concludeert het Revalidatiefonds uit het onderzoek.  

Toerist met beperking

De website laat zien dat het Friese Waddengebied gastvrij voor iedereen kan zijn. Het gaat hier om de Friese kustgemeenten langs de Waddenzee en de vier Friese eilanden.

Ondernemers

Toeristische ondernemers die hun accommodatie toegankelijker willen maken krijgen hulp van Partoer. Partoer startte hiervoor een helpdesk. Zij adviseerden de ondernemers over praktische mogelijkheden, fondsen en subsidies. De helpdesk bleek een succes. Er kwamen veel aanvragen van ondernemers binnen. Dit toont de bereidheid van ondernemers. De helpdeskfunctie gaat vanwege dit succes verder in 2011.

Gedeputeerde Recreatie en Toerisme, Jannewietske de Vries, juicht dit project toe en ziet de belangrijke rol voor ondernemers. “Vanaf de start van het project zijn (jonge) ondernemers betrokken. Zij zien het economisch perspectief voor deze toeristische sector en de slag die zij kunnen maken met het bieden van goede informatie voor mensen met een beperking.“

Thuiszorg op vakantie

Tijdens de vakantie kunnen mensen gebruik maken van zorg, hulpmiddelen of andere ondersteuning, wanneer dit nodig is. Lokale thuiszorgaanbieders bieden deze zorg aan.

Deze informatie vragen belangstellenden op via www.gastvrijwaddengebied.nl/vakantiezorg. Zo kan de thuiszorg ook op vakantie gewoon doorgaan.

Op Ameland loopt een project met de naam 'Ameland voor iedereen.'

>>> lees hier over de start van 'Ameland voor Iedereen' of tik Ameland voor iedereen in bij ZOEKEN voor meer over dit onderwerp 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *