Ganzen geen gevaar voor vliegveld

BALLUM – Ameland heeft te maken met een toename van het aantal ganzen. Vooral de grauwe gans houdt van het eiland. Boeren zien duizenden dieren op hun veld, de golfbaan ziet veel vogels naast de greens en ook op het vliegveld wemelt het van de grote vogels.

Raadslid Jan Wijnberg komt als teller namens de Vogelwacht op het vliegveld en hij constateert daar de laatste tijd honderden ganzen. Het raadslid wordt regelmatig door verontruste eilanders aan het jasje getrokken. Zij maken zich zorgen om de veiligheid op het vliegveld. Wijnberg stelt het onderwerp in de raadscommissievergadering van maandag 7 juni aan de orde en vraagt of er bij het college ook signalen binnen zijn gekomen van de havenmeester over de ganzen op de start- en landingsbaan bij Ballum. Burgemeester Leo Pieter Stoel, portefeuillehouder voor deze materie, weet van de ganzen, maar niet van gevaarlijke situaties. “Het lukt nog om ze te verjagen.”

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *