Gamers spelen weer op Ameland

LEEUWARDEN – Voor de tweede maal organiseert de opleiding Communication & Multimedia Design van de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden het G-Ameland festival op Ameland. Van 21 tot 25 september 2009 zitten 150 enthousiaste studenten op het eiland voor hun beeldschermen. Ze komen niet voor het strand en de zee. Ze gaan in vijf dagen tijd een computerspel bouwen. Ze krijgen daarbij hulp van gameontwikkelaars die hun sporen in de spelletjeswereld al verdiend hebben.
“Het G-Ameland festival biedt een unieke omgeving voor het uitwisselen van kennis tussen bedrijven, studenten en opleidingen. Het prachtige werelderfgoed van Ameland leent zich hiervoor dan ook bij uitstek,” zegt Gerdien Dijkstra van de NHL.

Het G-Ameland festival is een jaarlijks terugkerend evenement dat mogelijk wordt gemaakt dankzij bijdragen van verschillende partners. De provincie Friesland, gemeente Ameland en Leeuwarden, Kabel Noord en vakantiepark Klein Vaarwater hebben ook dit jaar weer hun steun aan het evenement verleend. De bijdragen van verschillende Nederlandse gamebedrijven – Guerilla Games, Playlogic en Vertigo Games –zijn tevens van groot inhoudelijk belang voor het festival.

>>>lees hier over G-ameland 2008

>>>meer lezen over G-ameland? Tik dan G-ameland in bij ZOEKEN rechts bovenin deze pagina

>>>de website van G-ameland is te vinden op de Links-pagina onder de G van G-ameland

© Persbureau Ameland 2009, op dit artikel rust copyright. 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *