Futselaar en Weinans winnen Adventurerun

NES – Frank Futselaar en Saskia Weinans winnen de 16de en stormachtige Ameland Adventurerun. Een groot aantal nationale topatleten stond op Ameland aan de start. Het werd een boeiende strijd om de podiumplaatsen op de halve marathon, tijdens het weekend van de eerste storm van het seizoen.

Vanaf de start wisten Ronald Schroër en Frank Futselaar weg te lopen van de concurrentie, op enige afstand gevolgd door Lucas Nieuweboer. Op het 10 km punt was de afstand tussen beide mannen en de nummer drie ruim 30 seconden. Op de vierde en vijfde plek gevolgd door Geart Jorritsma en de winnaar van 2017 en parkoursrecordhouder Dennis Licht. 

Pas na 15 km wist Futselaar zich af te scheiden van Schroër; hij finishte in een tijd van 1.07.51, een mooie tijd, maar geen verbetering van het parcoursrecord. Dat staat sinds 2017 met een tijd van 1.06.55 op naam staat van Dennis Licht. Op een kleine halve minuut wist de winnaar van het vorige jaar, Ronald Schroër, beslag te leggen op de tweede plaats (1.08.17). De derde plaats was voor Lucas Nieuweboer (1.08.49) uit Zeist.

De winnaar van deze 16de Adventure Run sprak na afloop zijn ambities uit voor het komende jaar. Hij liep in oktober van dit jaar in de marathon van Amsterdam, wat hem een prachtige tweede plek opleverde in een geweldige tijd van 2.14.06. In het voorjaar wil hij zich plaatsen voor de OS in Tokyo in de marathon van Rotterdam. 

De strijd om de winst bij de dames was snel gestreden. Saskia Weinans (Gendringen) snelde onbedreigd naar de winst in een tijd van 1.21.25. Hiermee bleef ze ruim verwijderd van het parkoursrecord van oud-Drachtster, Stephanie Bouma. Dit record, alweer van 2013, van 1.15.57 bleef daarmee voor minimaal nog een jaar in de boeken staan. 

Op het 10 km punt liep Saskia van Vugt op de tweede plaats gevolgd door zestienvoudig Nederlands kampioen, Miranda Boonstra. Op de meet bleek Boonstra 14 seconden sneller te zijn dan Van Vugt en liep een tijd van 1.23.26. 

De omstandigheden tijdens deze Adventurerun waren niet ideaal. Een harde onstuimige wind en diverse buien zorgden voor een echte strijd met de typisch eilander elementen. De meeste van de ca 4000 deelnemers keken echter met een goed gevoel terug op deze zware editie. 

De volgende Adventurerun staat al in de agenda en is op 12 december 2020

bekijk hier de winnaars van de halve marathon tot nu toe

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *