Daarom Andalusië

LEEUWARDEN – Veel mensen kiezen jaarlijks voor een strandvakantie. Of het nu gaat om een Waddeneiland of een tropisch eiland heel ver weg. Vakantie staat voor strand en zee.

De mooiste stranden ter wereld? Dat is natuurlijk heel persoonlijk. De een houdt van uitwaaien op een Hollands strand en kiest voor het Noordhollandse Bergen of een Fries eiland. Een ander heeft er een flinke vliegreis voor over en kiest voor Bali, Cuba of het Zuid-Spaanse strand van Andalusië.

Overeenkomsten zijn er ook. Wie kiest voor een strandvakantie wenst veelal veel zon, zwemmen in zee en je tegoed doen aan lekker eten en een wijntje uit een wijnkoelkast in je appartement of vakantiehuis.

Om bij Andalusië te blijven geven we je hier 7 redenen om een vakantie naar deze Zuid-Spaanse regio te boeken. Want daar zit werkelijk alles in wat je van een strandvakantie wenst.

1. Lekker warm

Andalusië is de warmste én zonnigste regio van Spanje.

2. Prachtige Steden

Sevilla en Malaga zijn prachtige steden om te bezoeken, met eveneens idyllische dorpjes rondom.

3. Lekker eten

Volgens insiders komen de typisch Spaanse tapas hier vandaan. Kleine Spaanse hapjes waar je je dagelijks aan tegoed kunt doen. Heel smaakvol en heel gevarieerd.

4. Veel cultuur

Omdat deze streek lange tijd door de Arabische Moren is overheerst, tref je daarvan een rijke culturele erfenis. Verschillende forten en moskeeën zijn te bezoeken.

5. Afwisselende natuur

Een wandelvakantie in Andalusië is aan te raden. Er is een schitterende natuur en je kunt er behalve in de natuur en op de stranden wandelen, zelfs een dagje skiën in de Sierra Nevada.

6. Geschikt voor camper-rondreis

Wie een camper heeft of wil huren zou eens moeten overwegen in Andalusië een rondrit te plannen. Er is een grote diversiteit in het landschap, er zijn prachtige steden en dorpen en aan de kust is het geweldig kamperen. Of kies voor een luxe vakantiehuis Malaga!

7. Zonnige stranden

Deze tekst begon met het strand en daar sluiten we dan ook mee af. Stranden van Andalusië zijn prachtig en de mooiste tijd om er een strandvakantie te boeken is tussen mei en half oktober. Het is er warm, zonnig en er valt nauwelijks regen. En wat dacht je van uren flaneren in je mooiste zomerse outfit met je Ted Baker tas, langs de vele boulevards. Need we say more.

Partnerbijdrage Twenty Four Webvertising B.V

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *