Friesland Zorgverzekeraar wil zorg Noordoost Friesland versoberen

DOKKUM – De Friesland Zorgverzekeraar heeft tegen alle verwachting in en tot grote verbijstering van de Raad van Bestuur van Sionsberg in Dokkum, op vrijdag 29 juli tegen het einde van de dag bekend gemaakt het contract met Sionsberg per 1 januari 2017 op te willen zeggen. Hiermee komt de zorg, zoals die nu in Noordoost Friesland geleverd wordt, in gevaar. Bovendien komt de zorgverzekeraar de in januari 2015 afgesloten overeenkomst voor vijf jaar met deze actie niet na.

Het doel van De Friesland Zorgverzekeraar hiermee is het afdwingen van een contractaanpassing met als doel kostenreductie en als gevolg een verdere versobering van het zorgaanbod in Sionsberg. De zorgverzekeraar komt hiermee de minimale zorgplicht voor Noordoost Friesland niet na. De Raad van Bestuur van Sionsberg is vastberaden De Friesland Zorgverzekeraar te houden aan de eerder gemaakte afspraken.

Bevolking heeft duidelijke visie over zorg in Noordoost Friesland

In januari 2015 heeft de bevolking een duidelijke visie uitgesproken over de zorg in de regio. In maart 2016 werd Sionsberg opnieuw geopend en schaarden alle betrokken partijen zich duidelijk achter de plannen. De voormalig voorzitter van de Raad van Bestuur en een lid van de Raad van Bestuur van De Friesland Zorgverzekeraar waren lovend over de tot dan geleverde prestaties. Ook werd de toezegging gedaan dat alle zorg die dichtbij uitgevoerd kon worden beschikbaar blijft en komt in Sionsberg. In hele korte tijd en onder zeer ingewikkelde omstandigheden werd degelijke zorg georganiseerd.

Dat de zorg goed is, blijkt wel uit de hoge cijfers die de patiënt Sionsberg geeft op Zorgkaart Nederland. Het vertrouwen is terug. Ook de samenwerking tussen de huisartsen en specialisten verloopt perfect. De samenwerking tussen de specialisten onderling is uitstekend te noemen. Dit in acht genomen is de Raad van Bestuur van Sionsberg zeer verbolgen over het gedrag van de Zorgverzekeraar, juist nu de rust was teruggekeerd.

Sionsberg garandeert de beste zorg, voor u!

Met de steun van de regio voelen wij ons sterk, de zorg in de regio is al tot op het bot uitgekleed. Genoeg is genoeg! Wij, Raad van Bestuur, directie én medewerkers van Sionsberg zijn vastberaden om de wens van de bevolking en daarmee de uitkomsten van de Sionsbergdag in januari 2015 uit te voeren. Ook na 2017 staan wij garant voor de beste zorg!

Bron: Sionsberg

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *