Fotowedstrijd Feugelpôlle Ameland

LEEUWARDEN – Breng je deze zomer een bezoek aan Ameland of woon je er? Doe dan mee aan de fotowedstrijd. Het onderwerp is de kwelder de Feugelpôlle, die aan de zuidwestkust van het eiland ligt. Staatsbosbeheer en zes andere natuur- en overheidsorganisaties doen hier proeven met natuurlijke klimaatbuffers.

Door middel van de fotowedstrijd maak je kennis met dit project en de altijd veranderende waddenkwelder.

Eigen perspectief

Staatsbosbeheer is benieuwd hoe jij dit unieke gedeelte van Ameland beleeft. Je bent vrij om de Feugelpôlle met een eigen gekozen perspectief te fotograferen. Zo ontstaat een verrassend en veelzijdig beeld van de kwelder. Vanwege de late start van het broedseizoen is het gebied helaas niet volledig toegankelijk. Neem de foto's vanaf de dijk of van achter de waarschuwingsborden.

Prijzen

De winnaar van de wedstrijd ontvangt een prijs van 1000 euro. Voor kinderen onder de 13 is er ook een prijs: met maximaal 10 personen mag je met de boswachter van Staatsbosbeheer op wadden- en foto-excursie. De foto's van de wedstrijd worden beoordeeld door een deskundige jury, bestaande uit de boswachter op Ameland Marjan Veenendaal, een Amelander fotograaf en een Friese vormgever.

Deelname

Iedereen kan meedoen, van jong tot oud. Stuur je foto (maximaal 3 per deelnemer) naar fpfotowedstrijd@gmail.com. Deelname kan tot en met 16 september. De inzendingen staan in het najaar tentoongesteld in het Natuurcentrum van Ameland. De foto's blijven eigendom van het project en zijn bij inzending vrij voor publicatie, met vermelding van de naam van de fotograaf.

Meer informatie over dit project is te vinden op www.klimaatbuffers.nl en www.rijkewaddenzee.nl.

>>> lees hier meer over de Feugelpôlle

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *