Foto’s van reddingboot Ameland 1952

HOLLUM – Nog een week en dan is de grote finale van de crowdfunding Van A naar B. Nog steeds komen er nieuwe kavels binnen. Een hamburger-/ tosti tafelgrill, een oud boekje over Ameland en originele zwart-wit foto's van de paardenreddingboot in 1952. In dat jaar werd er een film gemaakt over de reddingboot, die destijds nog langs De Zwaan reed en door de O.P.Lapstraat werd geleid op weg naar de oude strandovergang, daar waar nu het paardengraf ligt. Een prachtige serie foto's die door een anonieme schenker werd opgestuurd. Onze grote dank daarvoor: het is een zeer mooie kavel. Hiernaast en hieronder treft u enkele afbeeldingen aan. 

Verder is er te bieden op een dinerbon van 't Koaikershuus en een van Nescafé. Online, of ter plekke in De Zwaan op 27 februari. Vanaf 15.00 is er te kijken naar de kavels en vanaf 16.00 gaat de veiling los onder leiding van een veilingmeester.

Er is al een online bod gedaan op verschillende kavels.

Ook is er te bieden op een doosje met tientallen dia's van Hollum in de jaren '70, met beelden van Jan van de melkboer, de vuurtoren, De Zwaan, straatjes in Hollum, lupine tegen de kerkmuur, de hervormde kerk, Ome Hendrik en Tante Jet in doordeweekse kleren, Ome Hendrik en Tante Jet op hun zondags, de dijk, schapen. Stuk voor stuk plaatjes om te zoenen. 

Een andere kavel is de schitterende Bosatlas van Fryslân. De nieuwwaarde is € 119,95. Een juweel van een boek.

Er staat ook een schilderij van Tom Beijl in de catalogus en een gravure van Hollum van Jan Bulthuis. Die komen niet vaak op de markt, omdat de stads- en dorpsgezichten zeer geliefd zijn. Op de veiling Van A naar B is er te bieden op een kijkje in de Oosterlaan in Hollum met de grote kerk op de achtergrond. 

Een prachtig ingelijst tegeltableau van plateelschilderes Barbara Hofker uit Nes is ook een van de kavels voor de Veiling Van A naar B. Het eerste online bod is al gedaan. Verder is er te bieden op antiek boerenbont, antiek glaswerk, gegrafeerde borrelglazen uit Amsterdam, borrelglazen waarbij je moet 'buigen voor een borel', boeken over Historisch Boerderij-onderzoek, curiosa, klokken, walvisvaart, druksels van Hendrik Werkman, zeefdrukken, reliëfdrukken, eindedag glas en oranje vazen die zo oranje zijn als je ze nog nooit zag.

Het staat allemaal in de catalogus van de veiling Van A naar B, een catalogus die dagelijks groeit.

Ook op de rumcake (die nog gebakken moet worden) kan al online geboden worden.

In de catalogus staat verder ondermeer een serie luchtopnames van het wad, originele fotoafdrukken van de paardenreddingboot, twee Art Nouveau stoeltjes, antieke tinnen onderzetters met bloemetjes, prachtige boeken over antiek en boerderijen en een 18e eeuws Amelander bedsbankje.

Het zijn slechts enkele van de bijna 200 kavels.

De opbrengst is voor Van A naar B.

Hebt u nog kunst of antiek dat u beschikbaar wilt stellen, of een ontbijtbon of high tea-bon, neem dan contact op met de projectgroep Van A naar B.

Dat kan via een mailbericht of door een van de projectgroepleden aan te spreken: Liesbeth en Johan Dul-de Boer, Yde Raap, Carla Plagge of Jeanet de Jong.

De veiling is op 27 februari in De Zwaan om 16.00 uur. Inbrengen en bezichtigen van 15.00 – 15.45 uur.

Wie niet aanwezig kan zijn kan een online bod doen via het contactformulier van deze website.

Hieronder staan de foto's van nieuw ingebrachte kavels.

Kijk hier voor de complete catalogus.


Volg Ameland Axtueel op Twitetr1


 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *