Fotografe van Ameland voor Landal

NES – Fotografe Anneke Wapstra uit Nes is door Landal Greenparks uitverkoren om een fotoshoot van Ameland te maken. Op alle Waddeneilanden zocht Landal naar een fotograaf die mooie plekjes van het eiland weet te fotograferen. Voor Ameland viel het oog op Wapstra. Zij is heel erg blij met haar opdracht. Ze sleepte hem binnen via Twitter waar ze actief een of twee foto’s per dag plaatst onder het account @wadfotografen, een social media-samenwerkingsverband met collega’s van de andere eilanden.

Wapstra begon in 2008 met fotograferen. Ze sloot zich aan bij het fotoclubje van Sybren Sikma in Buren. “Toen ik daar kwam had ik alleen mijn telefoon als camera. Na een paar weken heb ik een Canon EOS 400D camera gekocht, waar ik inmiddels vier lenzen bij heb.” Intussen kijkt ze uit naar een camera die haar nog meer kan bieden. Ze leerde veel van Sikma en dat brengt ze nu in de praktijk. “Bijna iedere dag ben ik op het strand te vinden met de camera, als ik met mijn hondje ga lopen. Daar is ook altijd van alles om op de gevoelige plaat vast te leggen.” De ene keer is dat iets dat is aangespoeld en de andere keer is het een prachtige lucht of een woeste zee of juist een heel stille zee of mooie weerspiegelingen.

Zowel het strand als de Waddenzee is erg fotogeniek, vindt Anneke Wapstra. “Het is heerlijk om daar met de camera rond te zwerven.” Fotograferen heeft haar hart gestolen, het is haar grote hobby geworden.

“Ik hoop dan ook, dat in de toekomst veel mensen van mijn werk zullen kunnen genieten.”

Anneke Wapstra heeft inmiddels een eigen website, die te vinden is via de Links-pagina onder de A van Anneke.

Mobiel nieuws

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *