Paardenreddingboot Ameland naar Katwijk

HOLLUM – Zaterdag 29 juni gaat de paardenreddingboot niet naar het Suudwest maar naar Katwijk. Daar vindt in het kader van het 90-jarig bestaan van de Katwijkse reddingsbrigade (KRB) een bijzondere SAR Katwijk plaats. Vier helikopters, een vliegtuig, veel snelle boten, acties op de Boulevard èn de Paardenreddingboot van Ameland staan garant voor een bijzondere dag.

Tijdens dit bijzondere lustrum krijgt de historie van het reddingswezen veel aandacht. Er is veel historische hulpverleningsmateriaal te zien zijn, zoals historische brandweerwagens uit Den Haag, de Bollenstreek en Katwijk.

Ook doen er vier helikopters mee aan SAR Katwijk: De Duitse Marine met een grote Sea King, De Koninklijke Luchtmacht is er met de Agusta Bell en de Belgische luchtcomponent is met een Sea King helikopter aanwezig.

Stichting paardenreddingboot Ameland verzorgt deze dag een complete demonstratie. Vanaf het inspannen van de paarden, trekken van de boot naar het strand en het met behulp van de paarden lanceren van de boot in zee. 

>>> lees hier over de Paardenreddingboot van Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *