Feestelijke opening De Plaats

HOLLUM – Vandaag wordt De Plaats in Hollum feestelijk geopend. Anderhalf jaar is er gebouwd aan de boerderij en het voorhuis aan de Oosterlaan, naast het doorloopje dat De Plaats heet. Afgelopen maanden zijn er al diverse activiteiten georganiseerd in de ruimte die als pioniersplek verbonden is aan de Hervormde gemeente Ameland. De kerk staat op steenworp afstand, maar De Plaats heeft een eigen programma. Het is een centrum voor stilte, rust, bezinning en bewustwording. Daar kan iedereen op een geheel eigen wijze zijn geloof beleven, zegt het bestuur van Stichting De Plaats. 

De Plaats heeft een eigen predikant-pionier in Sijbrand Alblas en een team vrijwilligers.

Het initiatief van de pioniersplek kwam vanuit de Hervormde gemeente Ameland, maar al vrij snel is samenwerking gezocht met de overige kerkgenootschappen op Ameland. Dit heeft ertoe geleid dat veel activiteiten in gezamenlijkheid worden georganiseerd. Het wil een plek zijn waar jongeren en ouderen zich thuis en geborgen voelen. Een herberg waar zij zichzelf kunnen zijn, laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk. Pioniersplek De Plaats wil verder een ontmoetingsruimte zijn voor zinzoekers. "De locatie, het eiland en de prachtige omgeving zijn een garantie voor een unieke beleving voor mensen die op zoek zijn naar spiritualiteit en geloof", daar gelooft de stichting heilig in.

De opening op vrijdagmiddag heeft als thema: ‘Water wordt Wijn’. Naast de waterput, die bij toeval is gevonden naast het gebouw, zullen de drie Amelander pastores symbolisch het water uit de put halen en doorgeven aan de aanwezigen.

Na het officiële gedeelte kan er geproefd worden van een aantal activiteiten en is het gebouw te bekijken.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *