Feestelijke doop Amelander sneldienst

MAKKUM – “Binnen 1 uur van Leeuwarden naar Ameland!” Dat is de slogan die gekoppeld is aan de sneldienst van Wagenborg Passagiersdiensten die 1 april gaat varen tussen Holwerd en Nes.

Het is een uitbreiding van de dienstregeling van Wagenborg. Met dit geheel op Friese bodem gebouwde schip kunnen per afvaart straks 48 passagiers met een snelheid van maar liefst ca. 40 km per uur de overtocht veilig en snel maken. “Hiermee wordt een nieuwe dimensie toegevoegd aan reizen over het Wad!” stellen Ger van Langen van Wagenborg en Ronald van Enhuizen van Gebroeders van Enkhuizen.

Op vrijdag 2 maart wordt de Sneldienst officieel gedoopt door Joan Leemhuis-Stout, voormalig waarnemend commissaris van de Koning in Fryslân, bijgestaan door Arno Brok, de huidige commissaris. De feestelijke doopceremonie vindt in Makkum op de werf van Gebroeders van Enkhuizen plaats.

Traditiegewijs wordt bij de doop de naam van het schip bekend gemaakt.

lees hier Wagenborg bouwt sneldienst

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *