Extra Stelp-raadsvergadering is maandag

BALLUM – De extra openbare raadsvergadering die is aangevraagd door de raadsfracties van ABA en PvdA is op maandag 10 november. Dat laat gemeente Ameland weten.

De raadsfracties hadden hem voor deze week aangevraagd, maar het wordt maandag.

Het gaat om een vergadering die rechtstreeks wordt uitgezonden door de Lokale Omroep Ameland.

De extra vergadering begint om 20.00 uur en vindt plaats in het gemeentehuis te Ballum.

Dit is de voorlopige agenda

  1. Opening
  2. Schriftelijke vragen op grond van artikel 32 van het Reglement van Orde van de Raad van de gemeente Ameland aan het college, ingediend door de leden van de fracties van de Partij van de Arbeid en Algemeen Belang Ameland, met als onderwerp de voorgenomen sluiting van De Stelp door zorggroep Pasana
  3. Sluiting

Dit zijn de vragen die PvdA en ABA hebben gesteld:

“Nu de sluiting van De Stelp door Pasana een feit is, hebben we de volgende vragen voor u:

  1. Wat zijn de directe en indirecte gevolgen van dit besluit voor bewoners en medewerkers?
  2. In de krant staat dat Pasana de komende tijd samen met andere zorgaanbieders 'naarstig op zoek' gaat naar een oplossing. Redelijk laat in onze ogen, het was toch al lange tijd duidelijk dat er geen toekomst was weggelegd voor o.a. De Stelp. Heeft het College al eens nagedacht over oplossingen voor het wegvallen van de voorzieningen van de Stelp (incl. “tafeltje dekje”)?
  3. In De Stelp verblijven momenteel ook mensen zonder indicatie, zij wonen of in De Stelp zelf of in één van de inpandige woningen, (meestal meegegaan met een partner met indicatie) is er ook zorgplicht naar deze mensen toe en als dat niet het geval is kunnen zij blijven wonen of moet er voor de mensen zonder indicatie nieuwe behuizing worden gereld?
  4. In hoeverre kunnen particuliere initiatieven een oplossing bieden en hoe worden deze bij het vervolgproces betrokken?
  5. Hoe denkt het College de Raad bij het vervolg te betrekken?
  6. Bent u het met ons eens dat er binnen een half jaar na nu een oplossing moet komen, zo mogelijk met financiële steun van de gemeente?”
Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *