Extra middelen voor HH Ameland

BALLUM – Cliënten huishoudelijke hulp van de gemeenten Dantumadiel, Dongeradeel, Ferwerderadiel, Kollumerland c.a. en Schiermonnikoog die zelf de huishoudelijke hulp organiseren en daarvoor geen bijzondere bijstand krijgen, ontvangen binnenkort een aanbieding van hun thuiszorgorganisatie. De inwoners die hiervoor in aanmerking komen, worden medio februari via een persoonlijke brief van hun gemeente geïnformeerd.

Extra middelen

Het kabinet stelt voor 2015 en 2016 € 115 miljoen per jaar extra beschikbaar voor huishoudelijke hulp. Daarmee hoopt het kabinet zoveel mogelijk volwaardige werkgelegenheid te behouden.

Door het vrijkomen van de extra middelen hebben de Noordoost Friese gemeenten afspraken kunnen maken met zeven thuiszorgaanbieders die huishoudelijke hulp leveren. Deze organisaties kunnen hun cliënten daardoor huishoudelijke hulp bieden tegen een aantrekkelijk tarief. De aanbieding is bedoeld voor mensen die in 2014 huishoudelijke hulp van de gemeente ontvingen, dat nu zelf hebben georganiseerd en daarvoor geen bijzondere bijstand van de gemeente ontvangen.

Ameland

De regeling is voor Ameland iets anders dan voor de andere gemeenten van de NOF-samenwerking.

Op Ameland wordt de extra toelage van het rijk ingezet voor inwoners die in 2014 HH ontvingen en waarbij dit als gevolg van veranderende wet- en regelgeving aan het einde van 2014 is gestopt of in de loop van 2015 stopt. Deze inwoners hebben van de gemeente het aanbod gekregen om via de thuiszorgorganisatie kosteloos gebruik te maken van de inzet van een aantal uren HH per vier weken. Heeft iemand meer uren HH nodig, dan kan dit via de thuiszorgorganisatie tegen vergoeding aanvullend geregeld worden.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *