RSS
Zoeken

Extra afvaarten sneldienst

Geplaatst op: 08 oktober 2018 - Categorie: Alles & Algemeen

Nieuwe dienstregeling Fostaborg

NES – Wagenborg heeft extra afvaarten voor de sneldienst Fostaborg in de dienstregeling gezet. Tot en met 31 december 2018 vaart de Fosta op werkdagen zeven keer vanaf Ameland en zeven keer vanaf Holwerd. Op zon- en feestdagen vaart de Fostaborg vier keer.

Binnen 1 uur van Ameland naar Leeuwarden, belooft Wagenborg, maar dat gaat niet voor alle afvaarten op. De toegevoegde afvaart van 16.00 uur vanaf Ameland heeft vooralsnog geen bus naar Leeuwarden, zodat Arriva en Wagenborg bij die boot de belofte niet gestand doen. De snelboot van 16.30 vanuit Holwerd ontbeert ook de aansluitende bus.
De sneldienst die in het voorjaar werd ingevoerd, wordt dit najaar geëvalueerd. Staatssecretaris Stientje van Veldhoven accepteert alleen wijzigingen als die breed gedragen worden.

In 2019 kunnen veerbootreizigers rekening houden met een tariefsverhoging van 1,9 procent als correctie voor de inflatie. Daar komt er nog eens drie procent bij als gevolg van de voorgenomen verhoging van het btw-tarief van zes naar negen procent in 2019, als deze daadwerkelijk wordt doorgevoerd. Voor WPD geldt dat zij zich eveneens genoodzaakt ziet om de tarieven met circa twee procent te verhogen als gevolg van de aankomende wijziging van de Nederlandse regeling voor het btw-nultarief van zeeschepen.
In de motie van Aukje de Vries (VVD) roept de Tweede Kamer de regering op om, overwegende dat het niet wenselijk is dat de eilandbewoners onevenredig worden geraakt door de wijziging in de btw-wetgeving voor zeeschepen, in overleg met de besturen van de Waddeneilanden en betrokken rederijen te komen tot een plan met concrete maatregelen die rekening houden met de situatie van de eilandbewoners, laat Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat Stientje van Veldhoven weten.

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?