Europa Kinderhulp zoekt gastvrijheid

LEEUWARDEN – “Ieder jaar heeft Europa Kinderhulp alleen al in de provincie Friesland minimaal vijftig nieuwe vakantiegastouders nodig om aan de vraag te voldoen. Minimaal, want het aanbod van vakantiekinderen voor wie een vakantie bepaald geen overbodige luxe is, is vele malen groter,” zegt Liesbeth van Keimpema van Europa Kinderhulp.

Het wordt echter steeds moeilijker om nieuwe gastouders te vinden. De sinds enige jaren afnemende animo om vakantiegastouder te worden baart Henk Jaap Bakker, voorzitter Europa Kinderhulp Friesland, ernstig zorgen. Hij weet als geen ander hoe hoog de nood is bij de kinderen. Al vele jaren is hij als vrijwilliger aan Europa Kinderhulp verbonden. Hij heeft in de loop der jaren talloze verhalen gehoord van mensen die huisbezoeken bij vakantiekinderen hebben gedaan. Hartverscheurende verhalen over veel te kleine behuizing, emotionele en lichamelijke verwaarlozing en armoede. Bakker: “Die verhalen gaan je echt aan het hart en dat maakt dat ik na al die jaren nog steeds de motivatie heb om me in te zetten voor Europa Kinderhulp. Dit werk blijft erg noodzakelijk! Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe gastouders die een kind de vakantie van hun leven willen bieden. En hoe eerder gastgezinnen zich aanmelden, hoe beter.”

De kwetsbare kinderen zijn afkomstig uit Nederland, Duitsland, Frankrijk en België. Door uitzendende organisaties als het Rode Kruis en Jeugdzorg worden kinderen geselecteerd die een vakantie echt nodig hebben. Ruim twee weken in de zomervakantie verblijven zij bij Friese gastgezinnen waar ze de kans krijgen onbezorgd kind te kunnen zijn. Meer informatie op www.europakinderhulp.nl of bel met Joke de Vries op 058-2573612 of mail naar friesland@europakinderhulp.nl.  

Data kinderreizen Friesland

Franse kinderen: 7 juli – 27 juli, 21 juli – 11 augustus

Duitse kinderen: 23 juli – 10 augustus, 30 juli – 17 augustus

Nederlandse kinderen: 23 juli – 10 augustus

Belgische kinderen: 9 juli – 27 juli

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *