‘Met Frisschen Moed’ voor KiKa

NES – De schaatsdriedaagse die de afgelopen week op de Nesser ijsbaan is georganiseerd en die geheel in het teken stond van het KiKa fonds, is op zaterdagmiddag 11 februari succesvol afgesloten. Burgemeester Albert de Hoop maakte het bijeen geschaatste bedrag bekend. Daar kwam nog het geld bij dat door niet-schaatsers in de aanwezige KiKa pot is gestopt;

er kan € 3005,16 worden gedoneerd aan het KiKa fonds.

Het bestuur van ijsclub ‘Met Frisschen Moed’ Nes heeft op deze wijze gemeend de invulling van wedstrijden op ijsgaande dagen van nieuwe flair te voorzien en daardoor een win-win situatie te creëren. Rudolf Teuben namens het bestuur: “Het nodige schaatsplezier is door deze opzet gecombineerd met aandacht voor en een financiële ondersteuning aan het Kinderen Kankervrij fonds. Er deden 85 kinderen mee aan dit sportieve evenement. Dankzij het prachtige winterweer zijn alle drie de schaatsdagen, waarvan twee in de avonduren, uitstekend verlopen en konden de kinderen naar hartenlust en boordevol enthousiasme de diverse stempelkaarten vol rijden. Per ronde was een baan uitgezet van 400 meter. Kinderen konden een keuze maken tussen 5, 10 of 20 rondjes per schaatsdag. In precies een uur mocht de jeugd dan proberen om de stempelkaarten helemaal af te stempelen. Per ronde zijn de deelnemers gesponsord door ouders, opa en oma of vrienden en/of bekenden. De aanmoedigingen door het in grote getale aanwezige publiek waren in combinatie met de ijsbaanspeaker hartverwarmend.

Door de  uitstekende voorwaarden en het enthousiaste rijden van de kinderen was de opdracht in de meeste gevallen al ruim voor afloop van het beschikbare uur uitgevoerd en zijn enkele deelnemers op jacht gegaan naar een nog groter aantal rondjes. De stempels op de achterkant van de kaart waren daar na afloop de stille getuigen van.

Voor iedere deelnemer was er een leuke herinnering beschikbaar.”

De ijsvereniging stelde belangeloos de koek en zopie beschikbaar. Samen met de Hollandse meezingers en het lekkere weer zorgde dat voor een prima stemming op het ijs en aan de kant.

“Een prachtige afsluiting van de februari winter 2012 en tevens een stille ode aan de 100 jarige ijsclub,” stelt het bestuur tevreden vast.

>>> op de website van Jan van Os, te vinden via de Jan van Os-banner, staat de hele reportage. Daar staan ook de foto's van de schaatswedstrijden op de ijsbaan in Buren

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *