Euro per Amelander voor Haïti

Geplaatst op: 26 januari 2010 - Categorie: Gemeente & Politiek

AmelandHaïti

Ballum – De actie die door drie Amelanders werd opgezet om Haïti te helpen, krijgt op Ameland politieke steun. Alle raadsfracties van het eiland steunen het voorstel om één euro per Amelander te doneren aan de Stichting Naar School in Haïti. Dat Amelanders initiatieven nemen wil de Amelander gemeenteraad van harte ondersteunen.

De initiatiefnemers Cobina Hesselink, Yvonne Brouwer en Judith Visser, zijn alle drie moeder van in Haïti geboren kinderen. Zij steunen met hun actie het scholenproject van Marijke Zaalberg. Gemeente Ameland geeft liever aan dit kleine project dan aan de grote pot van giro 555.

Afgelopen zaterdag hield de Lokale Omroep Ameland een actie die bijna 7000 euro opbracht.
Hesselink, Brouwer en Visser kunnen 3500 euro overmaken naar de stichting van het scholenproject. Zaalberg was zelf ten tijde van de aardbeving in Nederland. Ze krijgt moeizaam contact met Haïti. Het is wel duidelijk dat haar huis beschadigd is. De omvang van de schade aan ‘haar’ scholen is niet bekend. Zaalberg vindt op dit moment opvang van de mensen het belangrijkste. “De gebouwen komen later,” zegt ze daarover. De drie initiatiefnemers houden de Amelander raad op de hoogte van de voortgang van het project.

>>> lees hier 17-1-10 Eiland helpt eiland

>>> lees hier meer over de raadsvergadering van 25 januari 2010

Relevante dossiers: Hart van Ameland
Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?