Euro per Amelander voor Haïti

Ballum – De actie die door drie Amelanders werd opgezet om Haïti te helpen, krijgt op Ameland politieke steun. Alle raadsfracties van het eiland steunen het voorstel om één euro per Amelander te doneren aan de Stichting Naar School in Haïti. Dat Amelanders initiatieven nemen wil de Amelander gemeenteraad van harte ondersteunen.

De initiatiefnemers Cobina Hesselink, Yvonne Brouwer en Judith Visser, zijn alle drie moeder van in Haïti geboren kinderen. Zij steunen met hun actie het scholenproject van Marijke Zaalberg. Gemeente Ameland geeft liever aan dit kleine project dan aan de grote pot van giro 555.

Afgelopen zaterdag hield de Lokale Omroep Ameland een actie die bijna 7000 euro opbracht.

Hesselink, Brouwer en Visser kunnen 3500 euro overmaken naar de stichting van het scholenproject. Zaalberg was zelf ten tijde van de aardbeving in Nederland. Ze krijgt moeizaam contact met Haïti. Het is wel duidelijk dat haar huis beschadigd is. De omvang van de schade aan ‘haar’ scholen is niet bekend. Zaalberg vindt op dit moment opvang van de mensen het belangrijkste. “De gebouwen komen later,” zegt ze daarover. De drie initiatiefnemers houden de Amelander raad op de hoogte van de voortgang van het project.

>>> lees hier 17-1-10 Eiland helpt eiland

>>> lees hier meer over de raadsvergadering van 25 januari 2010

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *