Nieuw raadslid voor Ameland

BALLUM – Anderhalve maand voor de gemeenteraadsverkiezingen beëdigt Ameland een nieuw raadslid. René Borsch (30) is daarmee meteen het jongste lid in de Amelander raad. Borsch is een van de vertegenwoordigers van Ameland’82. Hij neemt de plaats in van Han van Heerde, die vlak voor het einde van 2009 zijn ontslag indiende.

René Borsch is een geboren en getogen Amelander. Hij woont momenteel deels in Den Haag en deels in Hollum. Zijn werk als production and operation manager bij Cirrus Energy Nederland BV, een Canadese aardoliemaatschappij, voert hij in Den Haag uit. Borsch is baas over alle Cirrus olieproductieplatforms in de Noordzee. “Misschien is het voor een korte periode,” zegt Borsch bij zijn aanstelling. “Misschien ook langer, na de verkiezing.” Hij is er klaar voor, zegt hij zelf. Al jaren volgt hij de eilander politiek door alle stukken te bestuderen. Hij zat al een jaar in de schaduwfractie.

Zijn belangstelling gaat in het bijzonder uit naar de thema’s veiligheid op zee, bedrijfs- en strategisch management, het waarborgen van de aantrekkelijkheid van Ameland voor de toerist en het ontwikkelen van een duurzame, toeristische visie voor de toekomst. Het jongste raadslid wil zich sterk maken voor de belangen van de Amelander jeugd, voor goede en betaalbare woningen en voor het creëren van kleinschalige vormen van werkgelegenheid.

>>> lees hier meer over de raadsvergadering van 25 januari 2010

>>> lees hier Dossier gemeenteraadsverkiezing 2010

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *