Eunice ontwortelt bomen

Geplaatst op: 19 februari 2022 - Categorie: Alles & Algemeen

HOLLUM - Storm Eunice heeft vooral in Hollum voor schade gezorgd. Verschillende bomen werden ontworteld. In de Burenlaan sneuvelden twee. De ene woei om, de tweede werd uit voorzorg omgezaagd. Dat gebeurde vrijdagavond laat ook met een boom op de Driesprong. De in de storm wippende boom scheurde een waterleiding kapot, die daarop door Vitens werd afgesloten voor een deel van het dorp. Westerlaan en Badweg hebben sinds vrijdagavond laat geen water. Zaterdagochtend wordt met man en macht gewerkt aan herstel van de leiding. De boom is dan al afgevoerd.

Hier en daar hangt een schutting scheef, zijn er wat pannen van het dak gewaaid, is een struik gescheurd en zijn grote takken uit bomen gevallen. Een schuur van boer Reinier Kanger aan de Jelmeraweg verloor dakplaten. Beachclub The Sunset overleefde de storm, die pal op die hoek van het eiland aan land kwam. Het strandpaviljoen kreeg de volle laag en het was ook nog eens springvloed om ongeveer 23:30 uur. Het zeewater kwam tot onder het terras, maar bracht geen desastreuze schade toe. Het strandpaviljoen opent vandaag weer de deuren.

mocht Eunice meer noemenswaardige schade hebben toegebracht aan het eiland geef het dan graag door info@persbureau-ameland.nl of via CONTACT

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?