Vliegers maken in Natuurcentrum

NES – ‘Help Pake En Beppe De Vakantie Door’ is een jaarlijks terugkerend evenement, waar ook Natuurcentrum Ameland aan meedoet. Het Natuurcentrum heeft een aantal activiteiten op het programma staan. Vanaf dinsdag 22 februari 2022 tot en met vrijdag 25 februari 2022 kunnen kinderen t/m 12 jaar gratis het museum bezoeken onder begeleiding van hun pake, beppe of andere volwassene. Elke dag kan om 11:00 uur het visvoeren bij het aquarium worden bijgewoond.

Rondleiding

Verder vindt er op 22 februari om 13:30 uur een rondleiding door het Natuurcentrum plaats. Opgave vooraf is niet nodig en deelname is gratis, aanmelden kan ter plekke bij de balie op de dag van aanvang. Wees er op tijd bij, want vol = vol!

Ten slotte wordt er een nieuwe workshop georganiseerd: Vlieger maken!

Workshop vlieger maken

Onder professionele begeleiding gaan kinderen zelf vliegers maken in het Natuurcentrum. De vliegers worden gemaakt van snel drogend Japans dun papier en bamboe en kunnen na afloop worden beschilderd met Chinese inkt. Tijdens de workshop wordt uitleg gegeven over de voordelen die deze vliegermaterialen geschikt maken, alle ins en outs over de vliegersport (o.a. knopen, windsnelheid, spanning) en kunnen deelnemers na afloop hun vlieger mee naar huis nemen om hem zelf te testen op bijvoorbeeld het strand. De workshops vinden plaats op 22, 23 en 24 februari en starten om 13:30. De workshop duurt ca. 2 uur, kosten bedragen €15,- per kind. Hopelijk zien we je daar!

Door Natuurcentrum Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *