Lege containers boven Vlieland

DEN HELDER – Containerschip Marcos V heeft afgelopen nacht 26 containers verloren boven Vlieland. Het schip is inmiddels in Rotterdam aangekomen. Het Kustwachtcentrum maakt melding van lerge containers.

De Kustwacht werkt samen met Rijkswaterstaat en de veiligheidsregio Fryslân aan de afhandeling van het incident. Rijkswaterstaat regelt de berging van de containers. Op de Waddeneilanden wordt actief gezocht naar containers. Dat wordt geregeld door de Veiligheidsregio. Wie een container aantreft kan dit melden bij de gemeente.

De noodhulpsleper Guardian van de Kustwacht lag vanwege de storm al op zee en is direct ingezet om te zoeken naar drijvende containers. Het Kustwachtvliegtuig zoekt vanuit de lucht. Om 13:00 uur waren er nog geen containers aangetroffen. De Kustwacht waarschuwt het scheepvaartverkeer op het gevaar van de obstakels.

De Marcos V lag in de noordelijke vaarroute, ten noorden van het Duitse Waddeneiland Juist. De Marcos V was vanuit Bremerhaven vertrokken en voer via de noordelijke vaarroute naar Rotterdam. Op zee stond een windkracht 9 tot 10 met golven van rond de 8 meter hoog. De melding van overboord geslagen containers kwam om 05:55 uur binnen bij de Kustwacht. Het schip, dat 6000 containers kan vervoeren, vaart onder Panamese vlag.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *