Erben Wennemars komt naar Ameland

Geplaatst op: 31 augustus 2021 - Categorie: School & Vereniging

NES - Op vrijdag 10 september komt schaatscoryfee Erben Wennemars naar Ameland. Hij bezoekt dan, om ongeveer 9:00 uur, de leerlingen van de Kardinaal de Jongschool die hun Daily Mile rennen in De Vleijen. Wennemars is ambassadeur van The Daily Mile en de Kardinaal de Jongschool in Nes is de eerste school van alle Waddeneilanden die vanaf het begin van de lockdown structureel The Daily Mile rent. De school staat midden in een recreatiegebied De Vleijen, waar een geweldig mooie anderhalve kilometer wordt gerend. De school is ook de eerste school van het noorden die een groen-, eet-, speel- en beweegplein heeft. Alles om de leerlingen iets mee geven voor een fitter, vitaler en duurzamer leven. The Daily Mile past daar prima bij. Vakleerkracht Martine Kienstra kwam op het idee.

Als Buurtsportcoach betrok Martine Kienstra ook andere scholen bij deze activiteit en OBS De Schakel in Hollum haakte daar op in. Sinds het nieuwe schooljaar lopen de leerlingen van die school ook The Daily Mile. Wennemars komt ongeveer 11:30 naar Hollum. Kienstra vertelt: "Toen de leerlingen tijdens de lockdown gedurende een langere periode thuis kwamen te zitten, heb ik als vakleerkracht de kinderen op een vast moment, in kleine groepen, naar school laten komen. We gingen dan buiten gymmen, maar voorafgaand aan de les liepen we eerst door het recreatiegebied een mile. Jullie snappen dat dit in het begin best lastig was, maar naarmate de lessen vorderden liepen sommige kinderen ruim 5 km. Geweldig! (En dat was niet perse het doel….)
Om dit te belonen heeft de buurtsportcoach de organisatie van The Daily Mile gevraagd of het mogelijk is dat Erben Wennemars naar Ameland komt. Door de coronamaatregelen en de Olympische Spelen liet het nog even op zich wachten, maar 10 september is het eindelijk zover.

Nu de scholen weer zijn begonnen, is dit een mooie frisse start voor het nieuwe schooljaar. Kienstra: "Wie weet inspireert en motiveert het ook de andere scholen om te starten met The Daily Mile."

The Daily Mile
Het doel van The Daily Mile is heel simpel: blije en fittere kinderen door 15 minuten per dag (hard)lopen op school! 
The Daily Mile is een korte pauze om de benen te strekken en het brein wakker te schudden. Leerlingen en leerkrachten gaan minimaal drie keer per week naar buiten om in een kwartier een aantal rondjes te (hard)lopen. Dat is een afstand van ongeveer een mijl (1,6 km). Erben Wennemars en JOGG (Gezonde Jeugd Gezonde Toekomst) hebben dit initiatief vanuit Schotland naar Nederland gehaald.

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?