Elektrisch rijden voor Amelands wagenpark?

BALLUM – Het zonnepark wordt binnenkort geopend en Ameland steekt nadrukkelijk in op duurzaamheid. Kan dan niet ook het gemeentelijk wagenpark elektrisch gaan rijden? De vraag komt van Chris Brouwer (A’82)en hij stelt hem aan het college tijdens de raadscommissievergadering van maandag 7 december. Wat Brouwer betreft moet Ameland daar zo spoedig mogelijk mee moeten beginnen.

Het project zit in de pen. Wethouder Nico Oud noemt de proef die binnen- en buitendienst van de gemeente deed. De medewerkers reden twee weken lang elektrisch en de bevindingen zijn positief, aldus de wethouder.

Provincie Friesland is ook bezig met een onderzoek naar duurzaam rijden en komend voorjaar komt de provincie met een plan voor elektrisch rijden, ook op Ameland.

Het levert nog niet zoveel besparing op, zegt Oud, omdat elektrisch rijden nog relatief duur is. Zodra de onderzoeken zijn afgerond komt het onderwerp terug bij de gemeenteraad.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *