Eindelijk toch Waddenheli

HOLLUM – Het lijkt erop dat het patiëntenvervoer per helikopter nu eindelijk is aanbesteed. De ANWB wil het de komende vijf jaar wel doen, maar helemaal rond is de aanbesteding nog niet. Andere partijen die ook inschreven hebben tot 4 juli de tijd om bezwaar aan te tekenen. Dat schrijft de Leeuwarder Courant.

Regionale Ambulancevoorziening (RAV) Fryslân uit Drachten zag een eerdere gunning uitlopen op een juridisch getouwtrek. Daardoor heeft de aanbesteding veel vertraging opgelopen. De tak Medical Air Assistance van de ANWB lijkt nu de aanbesteding te hebben gewonnen. 

Invoering van de Waddenheli, patiëntenvervoer per helikopter, loopt niet op rolletjes.

Het Belgische bedrijf Heliventure, die in een eerdere inschrijving aangaf de klus te willen doen, spande een juridische procedure aan.

De Waddenhelikwestie speelt al vanaf 1 januari 2015. Toen stopten de vertrouwde gele SAR-helikopters met hun vluchten en werden er tijdelijk Cougar-transporthelikopters ingezet. Defensie stopte met patiëntenvervoer en de Regionale Ambulancevoorziening (RAV) van Friesland nam het over.

Vanaf midden juli 2015 zouden er speciale Waddenheli’s komen om de zieken naar ziekenhuizen te vervoeren. Dat liep door de perikelen in de aanbesteding een jaar vertraging op. 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *