CityProms 2016: muziek, dans en theater voor jong en oud

LEEUWARDEN – Aanstaande donderdag is de aftrap van de zesde editie van CityProms, het meerdaags muziekfestival voor studenten, klassieke muziekliefhebbers en kinderen. Van 23 t/m 26 juni vinden op diverse podia in de Leeuwarder binnenstad meer dan 50 gratis concerten plaats. CityProms wordt op vrijdagavond traditiegetrouw geopend door het Noord Nederlands Orkest, dat het verassende programma ‘What’s on David Bowie’s playlist’ speelt. Eric Corton presenteert en zangeres Wende  vertolkt een aantal Bowie-nummers. 

Het Festival biedt ook dit jaar weer diversiteit aan artiesten. Een kleine greep uit het programma: Camerata RCO (leden van het Koninklijk Concertgebouworkest), de Zuid-Afrikaanse contrabassist James Oesie, studentenkoor- en orkest Bragi, het Frysk Jeugdorkest, de komische instrumentencarroussel van WËRËLDB?ND, musicalopleiding MUZT en Big Band Leeuwarden. Ook het speciaal voor het Festival geformeerde Noardewyn CityPromskoor treedt op met maar liefst 175 zangers. Voor de allerkleinsten zijn er o.a. mimespeler Hakim, de Fiepbus (een rijdend kunstwerk van maar liefst 9,5 meter lang en meer dan 3,5 meter hoog), de voorleesvoorstelling van Theater Terra en de Australische Jacob Plooij, die van afval instrumenten maakt.

Op donderdagavond 23 juni geeft pianist en theatermaker Christiaan Kuyvenhoven alvast een voorproefje van het Festival. Hij speelt op het water in de Prinsentuin de muziektheatervoorstelling ‘De Koperen Tuin’ naar de gelijknamige roman van Simon Vestdijk.

Meer informatie over de programmering is te vinden op de website van CityProms. Het laatste nieuws over het festival is ook te volgen via Twitter en Facebook. www.cityproms.nl

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *