Eerste landelijke zomerse dag

WAGENINGEN – Gisteren lukte het nog niet. Het kwik stokte op ons hoofdstation bij 24.3 graden. Vandaag is het wel gelukt, 25 graden in de Bilt. Voor het eerst dit jaar! Aan het begin van de middag bereikte het kwik in de Bilt de zomerse waarde en loopt vanmiddag mogelijk verder op naar 26 of 27 graden. De zomerse temperaturen hebben we te danken aan de zon en de aanvoer van warme lucht uit het zuidoosten.

Dinsdag avond onweer en windstoten

Na het bereiken van de zomerse temperaturen neemt de kans op een regen- of onweersbui toe. In de namiddag kan landinwaarts al een lokale onweersbui ontstaan, mogelijk met hagel en windstoten. Vanavond trekt een gebied met geclusterde buien naar het zuidwesten en westen van ons land. Tijdens buien kunnen zware windstoten voorkomen van 75 km per uur.

Na woensdag minder warm met zon en kans op een bui

Woensdag is het in het oosten nog zomers warm en vallen enkele buien. Vanaf donderdag is het minder warm, maar zeker niet koud. Met een zuidelijke stroming wordt het op vrijdag en in het weekeinde nog steeds 21 graden. Door de aanvoer van onstabiele lucht zijn er zonnige perioden, maar kan iedere dag ook een regen- of onweersbui vallen.

Bron: MeteoConsult

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *