Eerst buien, Pinksterweekeinde warm

WAGENINGEN – Vielen gisteren lokaal al een paar stevige buien, vandaag gaat heel het land voor de bijl. Naar verwachting van MeteoGroup kan lokaal meer dan 20 liter water per vierkante meter regen naar beneden komen. Het is even door de zure appel heen bijten, want het Pinksterweekeinde ziet er nog altijd warm uit.

Vandaag dalen de temperaturen juist, met alleen in het noordoosten nog maximumwaarden van zo'n 20 graden. Vanochtend bereiken buien het westen en zuidwesten van ons land, om vervolgens in de middag uiteindelijk als laatste ook in het noordoosten te arriveren. Daar wordt het eerst nog ruim 20 graden en zijn de buien naar verwachting het felst, met daar de grootste kans op onweer en misschien ook paar windvlagen. In totaal valt vandaag tussen 5 en 15 millimeter regen. Lokaal is meer dan 20 millimeter mogelijk. 

Ook morgen valt eerst nog een aantal buien. Later breekt de zon door. Dat op weg naar een warm en veelal zonnig Pinksterweekeinde met zomerse, lokaal wellicht tropische temperaturen en soms een regen- of onweersbui.

Bron MeteoConsult

 

Piet spreekt over stapelwolken met zon. Kortom: ook Paulusma voorspelt een fantastisch Pinksterweekeinde.

lees hier over Piet Paulusma op Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *