Eendenvijver afgesloten

HOLLUM – De eendenvijver in het bos bij de vuurtoren is afgesloten voor publiek. Staatsbosbeheer en de vrijwilligers van de eendenvijver hebben dat uit voorzorg gedaan vanwege de vogelgriep die momenteel in het land slachtoffers maakt.

Bij de eendenvijver zijn nog geen dieren met vogelgriep gesignaleerd en dat willen de beheerders ook graag zo houden. Een uitbraak zou ruimen van alle bijzondere vogels betekenen die in de eendenvijver huizen.

Voor de vijver is een lint gespannen waardoor bezoekers niet dichtbij de vijver kunnen komen. De vrijwilligers hebben dit in samenwerking met Staatsbosbeheer gedaan om het risico op besmetting te minimaliseren. Ze hopen dat de vogelgriep op deze manier aan de eendenvijver voorbij gaat. De eenden zijn vanaf het schelpenpaadje nog wel te zien.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *