Ingezonden – Verrast over anonieme huis aan huis

HOLLUM – Een ingezonden mededeling, PA plaatst ze van harte om discussie op gang te brengen, verschillende visies op een zaak te laten zien en om zaken helder te krijgen. De verantwoordelijkheid voor de inhoud van de ingezonden brief ligt bij de afzender. Anonieme en onfatsoenlijke inzendingen worden niet geplaatst.

Geachte

Zeer verrast ben ik over uw nieuwsbrief huis aan huis

Ik ga elke dag met de sneldienst of veerboot naar de wal om te werken, en ben nu tevreden over de bereikbaarheid van de veerboten De laatste tijden worden er extra shiften gedraaid door personeel van Wagenborg. Nu het zo is dat de knip in de dienstregeling er komt. Hier ben ik zeer tevreden mee. Voordeel voor mij is de 6:15 uur boot, en dat ik geen extra kosten heb om met de watertaxi vanaf Ameland te gaan. Dat scheelt mij op jaarbasis 1950 euro. En ik ben zeker niet de enige. 

Tevens stemt de reactie van Wagenborg om een oplossing te zoeken mij tevreden door de inzet van extra boten en personeel. Het liefst zie ik een 17:00 uur veerboot vertrekken vanaf Holwerd.

Maar wie zijn eigenlijk dit OPP, en de schrijvers van de deur aan deur nieuwsbrief? Ik zie graag gezichten en namen van u. Zijn dit mensen die alleen maar in de woestijn schreeuwen en aandacht willen hebben en ergens tegen aan willen schoppen, of mensen die dagelijks met de veerdienst naar hun werk gaan, zoals ikzelf, en die niets worden gevraagd?

U stelt voor een sneldienst terwijl deze al zeer goed functioneert; elke keer zit deze sneldienst 6:30 uur niet vol. Soms zit ik er alleen op, dus een groter type sneldienst heeft volgens mij geen effect vanaf Ameland in de vroege ochtend. Doordat er mensen op de 6:15 uur veerboot kunnen wordt dit overbodig. Het is immers mogelijk om op tijd op het werk te komen aan de wal.

Aangezien het Wad telkens verandert is misschien een betere oplossing om hoovercraft schepen te laten maken zodat er niet met tij rekening hoeft te worden gehouden. Dit is vanwege hun aanbesteding aan Wagenborg Passagiersdiensten.

U bemoeit zich met bedrijfsvoering van een bedrijf, de enige die hierin wat kan doen is het bedrijf zelf en de Politiek die mede ondertekent voor de aanbesteding. Aangezien tijdens verkiezingen door Amelanders is gekozen voor partijen die nu in het college zitten, moet u maar op de blaren zitten net als ik, en accepteren.

Als u iemand bent dan zet u toch wel uw naam onder uw deur aan deur nieuwsbrief. Het anonieme vind ik zeer zwak en zielig en neem uw voorstellen dan ook niet serieus!

Albert Huizeling

Kolkweg 5

9163  HK

Nes – Ameland

Tel. 06-30078599

– PA: de foto's zijn van een anoniem huis aan huis bezorgde flyer over het OPP, de geadresseerde van dit ingezonden stuk – 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *