Een middag vol verhalen op Ameland

HOLLUM – Op 2 mei kan jong en oud genieten van verhalen, verteld door professioneel verhalenverteller Frank Belt.

Natuurcentrum

Van 12.30 tot 14.00 vertelt hij doorlopend dierenverhalen in het Natuurcentrum in Nes. De verhalen zijn geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. Ook Duitstalige kinderen kunnen aanschuiven. Frank is gewend meertalig te vertellen op festivals in Duitsland. Zo kan ieder kind de avonturen van de dieren meebeleven.

Herberg De Zwaan

Van 15.30 tot 16.30 kunnen volwassenen terecht bij Herberg De Zwaan in Hollum. Zij worden vergast op avontuurlijke verhalen en verhalen van de zee met muzikale begeleiding.

Vertelfestival

Deze verhalen zijn een opmaat voor het vertelfestival dat in mei 2018 moet gaan plaatsvinden, Ameland – A storytelling adventure. Het reisverslag van de Amelander walvisvaarder Hidde Dirks Kat staat daarin centraal.

Expeditie Ameland

Zijn verhaal leest als één groot avontuur. Op zijn barre tocht maakt hij kennis met de Inuït en verbaast zich telkens weer over hun gastvrijheid en behulpzaamheid. In Expeditie Ameland – A storytelling adventure komen vanuit die geschiedenis vier elementen samen: het avontuur; de ontmoeting met het vreemde; de Inuït en hun cultuur; de bewoners van Ameland en hun verhalen.

Ontdekkingsreis

De bezoekers van het festival gaan op ontdekkingsreis. Ze maken kennis met de Inuït en met de Amelanders van toen en nu en hun verhalen. Ze krijgen de kans zelf op avontuur te gaan in de wereld van het vertellen en van verhalen. Ze ontmoeten mensen en hun verhalen van ver weg en dichtbij en worden door hen uitgedaagd. Vol verhalen uit den vreemde keren ze naar huis terug.

Buro HDK2018

Expeditie Ameland is één van de onderdelen van Buro HDK 2018. Dit kunstproject is de kapstok waaraan alle activiteiten op Ameland in het kader van Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad 2018 opgehangen zullen worden.

⇒ Wie meer wil weten over HDK2018 kan kijken op de website: www.hdk2018.nl .

⇒ Meer informatie over verteller Frank Belt is te vinden op www.opverhaal.nl .

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *