Een makelaar op hakken?

NES – Een makelaar op hakken, kan dat wel? Natuurlijk wel! Vrouwen in de makelaardij… tot zo'n 15 jaar geleden nog uitzonderlijk, nu kijkt men er niet meer van op.

Toen ik voor het eerst voorzichtig aangaf makelaar te willen worden waren de afradende reacties niet van de lucht; "Dat is voor mannen met haar op de tanden” tot "Waarom niet 'gewoon' juf worden of in de zorg werken?" Blijkbaar bestonden er toen nog ongeschreven regels voor mannenberoepen en vrouwenberoepen.

Gelukkig kreeg ik toch de mogelijkheid de opleiding tot makelaar te volgen en werk ik nu bij De Flexibele Makelaar.

De veelzijdigheid is een terugkerend aspect in mijn vakgebied. Je moet voortdurend kunnen schakelen tussen juridische en bouwkundige zaken, emoties en zakelijkheden, in combinatie met een breed inlevingsvermogen, en dat alles in het decor van het prachtige Amelandse landschap.

Ik denk dat het inlevingsvermogen, zeker in deze roerige tijd, een belangrijk aspect is. Bij ieder huis waar je aanbelt kom je in het leven terecht van mensen die om de meest uiteenlopende redenen advies nodig hebben.

En in het geval van het verkopen of aankopen van een (t)huis wordt je voor korte of soms langere tijd onderdeel van iemands leven. Je leert elkaar kennen op persoonlijk vlak en vormt de buffer tussen emoties en zakelijkheden. Het doel is uiteindelijk dat je eraan bijdraagt dat mensen op de meest gunstige wijze, kunnen beginnen met een nieuwe fase in hun leven.

En dan kom ik terug op de titel van dit stukje: kan een makelaar een vrouw zijn? En u voelt het vast al aankomen; ik zeg volmondig ja! Juist nu, in een tijd waar maatwerk noodzakelijk is. Het beeld van 'de snelle zakenman' van 15 jaar terug is volledig achterhaald; het 'snelle' is vervangen door 'de tijd nemen' en de zakenman kan worden vervangen door: de zakenvrouw!

Ankje Pietersma

De Flexibele Makelaar is onderdeel van SZD-Ameland. Wilt u meer weten? Kijk op: www.szd-ameland.nl of op www.flexibele-makelaar.nl voor meer informatie.

 

ingezonden mededeling – 

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *