Drukte wegens de acties

HOLWERD – Aan boord van de Oerd worden de medewerkers van Rebam niet warm of koud van de vakbondsacties. Zij zijn geen Wagenborg en hoeven zich de moppers van klanten dan ook niet aan te trekken. Niet dat ze veel mopperende klanten treffen. Dat valt reuze mee, zegt Harnold Metz van Rebam. De reizigers zijn over het algemeen de laatste tijd vertragingen gewend en raken niet zo van slag door de oponthouden vanwege de acties van vakbonden FNV en CNV. 

Op zondag vaart alles normaal en is er geen actievoerder te bekennen.

In Holwerd merkt Land en Zeezicht wel wat van de acties. Het was afgelopen dagen razend druk in het restaurant op de kop van de pier. Reizigers vinden de vertragingen niet fijn, maar een deel heeft ook begrip voor de acties. Land en Zeezicht klaagt niet, de koffiemachine loopt wel.

Op Twitter zijn wel wat klachten te lezen, over Wagenborg en over de actievoerders:

@sharonvanderaa

@wpd_ameland wat is de verwachte vertrektijd van de oorspronkelijke geplande boot van 18u30 Ameland-Holwerd?

Sharon van der Aa kreeg geen antwoord op haar vraag.

@Ameland_Actueel @wpd_ameland nee helaas, hebben 2 uur moeten wachten met kind van 1 en 2, betere communicatie was zeer gewenst geweest.

@mvdfeen

Niet communiceren met mensen die al 2 uur staan te achten. Hoe dóm kun je zijn. Ook al staak je. Zo verlies je klanten!!! @wpd

@mvdfeen

Gemiste kans voor @wpd stakers – biedt wachtenden een kopje koffie aan. Nix doen kost toeristen en wie weet uiteindelijk toch banen!

@MartineAmeland

Jammer #fnv en #cnv. #vakbond. #fail. #wpd. #Ameland. Wij nemen onze eigen maatregelen. Stoppen lidmaatschap. Staan hier niet meer achter.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *