Onderzoek op de veerboot

HOLWERD – Toevallig of niet, maar vandaag en komende week lopen er jongelui in paarsje jekjes rond die op de veerboot onderzoek doen naar de veiligheid, informatievoorziening, netheid, overlast, drukte, toezicht, vriendelijkheid, prijs en kwaliteit van de vaart.

Het is een onderzoek van de OV Klantenbarometer, in opdracht van het Ministerie van Infrastuctuur & Milieu. De onderzoekers weten niet of het te maken heeft met het onderzoek van Staatssecretaris Mansveld naar de vaargeulproblematiek en het heeft ook niet direct iets te maken met de vakbondacties bij Wagenborg.

De reizigers krijgen een enquêteformulier waarop ze kunnen invullen of ze makkelijk een plekje konden vinden aan boord, of het personeel wel vriendelijk is, of er wel accuraat informatie wordt gegeven over vertrek- en aankomsttijden en vertragingen, of je wel eens bang bent aan boord of in de terminal, of de wc's schoon zijn en of de reis niet te duur is. Frank Kooistra is een van de enquêteurs en hij deelt met drie collega's de papieren en pennen uit en haalt ze iets later weer op. Een paar minuten en dan heb je het papier ingevuld.

Je kunt ook aangeven wat de rederij direct aan moet pakken. 

De OV-Klantenbarometer is het klanttevredenheidsonderzoek voor het stads- en streekvervoer. Alle vervoerders en alle lijnen doen mee. Van Zeeland tot Groningen en van Limburg tot Noord-Holland. Interviewers reizen door het hele land om vragenlijsten af te nemen onder reizigers in bus, trein, tram, regionale trein en boot. Het onderzoek wordt al sinds 2001 gehouden. De OV-Klantenbarometer wordt in de periode 2012-2016 uitgevoerd door I&O Research. 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *