Tip
Een tip of adverteren? Neem dan contact op met info@persbureau-ameland.nl.
Drukke tijden voor SOS Dolfijn

HARDERWIJK – Voor medewerkers en vrijwilligers van SOS Dolfijn is het deze periode topdrukte. Sinds eind januari zijn er vier nieuwe ‘bewoners’ in het opvangcentrum waardoor er nu in totaal vijf bruinvissen worden opgevangen. Traditiegetrouw worden er in de maanden februari en maart de meeste bruinvissen opgevangen dus de kans dat het nog drukker wordt is zeer aannemelijk.
Anne, Sienke, Jelser, Veroniek en Max. Het zijn vijf gestrande bruinvissen met allemaal hun eigen verhaal. Zo komt Anne uit Frankrijk, werden Sienke en Jelser in januari vanaf Ameland overgebracht naar Harderwijk terwijl Max gisteravond vanuit Duitsland naar het opvangcentrum werd vervoerd. Zijn transport ging deels per vliegtuig.
Ook de gezondheid verschilt per dier. Veroniek kwam zaterdag 19 februari binnen en maakt het naar omstandigheden goed. “Max daarentegen is een zorgenkindje. Hij is sterk uitgedroogd dus we dienen hem veel vocht toe,” legt Jolanda Meerbeek uit. De buikkrampen van Jelser zijn zo goed als genezen en Sienke heeft een kleine terugslag in haar herstel. “Ze wil niet meer eten dus we gaan met de dierenarts kijken hoe dit komt.”
Voor de dagelijkse verzorging van de opgevangen bruinvissen is SOS Dolfijn volledig afhankelijk van vrijwilligers. Met ondersteuning van een aantal ervaren medewerkers zijn vrijwilligers deze weken 24 uur per dag aanwezig voor de verzorging van de vijf bruinvissen.
SOS Dolfijn heeft een opvangcentrum voor bruinvissen en dolfijnen en komt in actie wanneer een dier gewond, ziek of verlaten op het strand terecht komt. Het doel is om de dieren op te vangen, te verzorgen en terug te brengen naar zee. Het opvangcentrum is de afgelopen decennia uitgegroeid tot een modern en goed uitgerust dolfijnenziekenhuis waar werknemers met passie en deskundigheid 24 uur per dag klaar staan om dieren die op de stranden van Nederland en omringende landen aanspoelen te redden.
Daarnaast wil SOS Dolfijn ook een bijdrage leveren aan het beschermen van de zee en haar bewonersdoor middel van educatieve activiteiten en wetenschappelijk onderzoek.