Dorpsgezicht Nes, maar waar?

NES – Het is een oude ansichtkaart, die deze keer niet uit de collectie van Jan Blaak komt.

Piet Mosterman vond hem op zijn zolder en hij vraagt of iemand weet waar dit precies is. 

>>> wie weet waar dit is? Reageren kan hier.

1. MB schrijft: "Volgens mij is dit de burg.waldaweg. Je kijkt hier naar het oosten. Ter hoogte van Joop de Jong zijn boerderij."

2. JN schrijft:  "Vlg mij de vd Stratenweg in Nes"

3. JAB schrijft: "Dit is de Van der Stratenweg. We kijken in de richting van de oude schuur van Nienhuis. Links achter de bomen staat de Ned. Herv, Kerk en daarachter dus de oude schuur. Het voorhuis rechts is afgebroken in de jaren 1970-1975. De fotograaf staat op het kruispunt Marten Jansenweg-van der Stratenweg."

4. JM schrijft: "mee eens! De van der Stratenweg, Het huus van Getje…"

5. A schrijft: "volgens mij annie en rinse spoelstra hun huis. dat wat aan de straat staat(foto rechts) stond bij hun in de tuin en is inderdaad vroeger afgebroken"

6. JAB schrijft: '"Getje Klein-Scheltema!!!"

7. EB schrijft: "Volgens mij hebben Anita en Jan het over dezelfde lokatie; foto is genomen staande voor Getje haar huis inde richting van Nienhuis."

8. A schrijft: "volgens mij ook, maar het huis van getje staat er niet op maar dat van annie (volgens mij)"

9. JN schrijft: "Links de aanbouw/bijkeuken van Piet Kienstra, rechts de woning van (wijlen Rinze) en Annie Spoelstra (zij woont daar nog), de aan de straat liggen de schuur is afgebroken. Foto is gemaakt ter hoogte van Get Klein haar huis, voor het huis waar nu Paulus en Coty Tieman wonen."

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *