Column – Grootste Waddenhart

HOLLUM  – De lobby voor de Ware Waddenkapitein is in volle gang. Lenie ’t Hart staat op grote voorsprong. Zij zet de website van de Zeehondencrèche in om stemmen te vergaren: “De Waddenvereniging zoekt de meest invloedrijke waddenmens. Er zijn zo'n twintig personen geselecteerd die op een of andere manier hun invloed op het waddengebied laten gelden. Wie trekt er volgens u aan touwtjes en wie heeft er werkelijk macht als er knopen moeten worden doorgehakt? Wie is de echte kapitein op het schip dat waddengebied heet? Stem op Lenie; zij vindt dat zeehonden de baas horen te zijn op het wad.”

Maar is Lenie de Ware Waddenkapitein? Is Piet Metz een Waddenkapitein, of Dirk Visser? Deze mannen, die een groot hart voor het waddengebied hebben, trekken niet aan bestuurlijke touwtjes en kunnen daarom onmogelijk doorgaan voor Waddenkapitein. Toch worden ze omhooggestuwd door lobbyisten. Net als schippers en vissermannen. Ze hebben er naar alle waarschijnlijkheid zelf niet eens om gevraagd.

Bol.comDe verkiezing van de Waddenvereniging om een Ware Waddenkapitein te vinden lijkt ten onder te gaan aan vechtlust van de zeehondenmoeder en grappen van mensen die niet goed hebben gelezen waar het hier om gaat. Albert de Hoop verdient als voorvechter van een veiligere vaarroute boven de eilanden heel wat meer stemmen in deze verkiezing dan een schipper die enthousiast over het waddengebied kan vertellen.

De jutters en vissers passen in een verkiezing van Mens met het grootste Waddenhart. Misschien dat er nog eens een vereniging opstaat die zo’n verkiezing organiseert. De verkiezing tot Ware Waddenkapitein is door alle acties gedevalueerd en niet meer serieus te nemen.

Degene die de meeste stemmen weet te vergaren, wint. Zo werken deze spelletjes. Niet degene die het mooiste zingt, maar zij of hij die de meeste mensen op een knopje laat drukken.

Als we niet oppassen wordt de rob uitgeroepen tot onze baas.

Stemmen kan tot 6 april. 

JFdJ

 NB: Stemmen kan niet meer. De verkiezing is stopgezet.

>>> Lees hier Waddenvereniging gooit handdoek in de ring

>>> je kunt ook hier stemmen op de poll op Ameland Forum over de zinnigheid of onzinnigheid van internetverkiezingen.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *