Doe mee: ontsteek een lichtje in de nacht

BALLUM – In de Paasnacht wordt in de kerk een nieuwe paaskaars ontstoken. Dat staat voor het licht van de opgestane Christus. Maar dit jaar zijn de kerken leeg. Daarom vragen de pastores van de Amelander kerkengemeenschappen iedereen om op 11 april, de avond van stille zaterdag, een brandende kaars voor het raam te zetten. Want een kaars geeft warmte in een donkere tijd. Het is een teken van hoop.

Sijbrand Alblas namens de pastores: "Gebruik een elektrische kaars, of zet de kaars in een veilige houder en vergeet niet deze ook weer uit te blazen. We zijn blij met een ieder die meedoet. Want of je nou gelovig bent of helemaal niet, we mogen allemaal een lichtje zijn voor elkaar. Of zoals een oud versje luidt: 'Laat ons zijn als kaarsjes, brandend in de nacht'."

De oproep is van de gezamenlijke Amelander pastores: rector Henk Nota, ds. Afke Boezewinkel, dhr. Frits Hartmann en ds. Sijbrand Alblas.

Dossier Corona

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *