Dit jaar Ameland niet Leukste uitje van Friesland 2020

DEN HAAG – Dit jaar viel Ameland niet in de prijzen bij het 'Leukste uitje van Friesland 2020'. Dagje Ameland won die prijs in 2012. Dit jaar viel Attractiepark Duinen Zathe in Appelscha in de prijzen’. Dat blijkt uit de ANWB-verkiezing van het ‘Leukste uitje van Friesland 2020’. Vertegenwoordigers van het attractiepark ontvingen vandaag de gouden award. De zilveren award ging naar Puur Terschelling. De bronzen award naar AquaZoo Leeuwarden, waar ook de uitreiking plaatsvond. 

Tijdens de verkiezing brachten ANWB-leden massaal hun stem uit op het uitje dat zij het meest waarderen, zowel op landelijk niveau als per provincie en voor het ‘Leukste uitje over de grens’. In totaal werden ruim 80.000 stemmen uitgebracht. Op Ameland kon niet gestemd worden, want er was geen activiteit van het eiland dat bij de genomenieerden stond.

Attractiepark Duinen Zathe scoort, naast heel veel stemmen, op bijna alle onderdelen (prijs/kwaliteit, sfeer, personeel, faciliteiten en het aanbod) de hoogste cijfers en is daarmee de winnaar van 2020. Een greep uit de reacties over de winnaar:  ‘Zo vaak met de kinderen geweest, en aan het eind van de dag willen ze nooit naar huis, dat zegt genoeg. Al jaren een geweldig park en niet duur.’ en ‘Unieke en betaalbare formule waar kinderen en ouders het fantastisch hebben.’

De winnaars van 2020 in de provincie Friesland:

  • Gouden award Attractiepark Duinen Zathe in Appelscha
  • Zilveren award Puur Terschelling in Oosterend, Terschelling
  • Bronzen award AquaZoo Leeuwarden in Leeuwarden

De ANWB organiseert de verkiezing van het ‘Leukste uitje’ voor de tiende keer. Kijk voor alle winnaars op www.anwb.nl/leuksteuitje

De verkiezing ‘Leukste uitje 2020’ is onderdeel van ANWB Eropuit. Elk jaar gaan ruim een miljoen leden eropuit met een ticket met ANWB ledenvoordeel om een leuke dag uit beleven. Land van ANWB biedt tevens tickets voor theatervoorstellingen, diverse verblijfsarrangementen en honderden wandel- en fietsroutes: kortom alles om er in Nederland op uit te gaan.

Bron: ANWB

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18269

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *