Debat politiek Ameland

NES – Op zaterdag 17 maart is het grote einddebat van de Amelander partijen die deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen. De verkiezingen zijn op woensdag 21 maart 2018.

Het debat is in De Toel aan de Kardinaal de Jongweg in Nes en de deur is om 13:00 uur open. Het debat wordt georganiseerd door de Lokale Omroep Ameland en begint om 13:30 uur. Debatleider is Peter Raadjes.

  • De zes politieke partijen (Algemeen Belang Ameland, Ameland’82, CDA, PvdA Ameland, VVD en Ameland Eén) krijgen vijf minuten de tijd om de speerpunten uit hun partijprogramma naar voren te brengen. Dit deel duurt tot ongeveer 14:00 uur.
  • Vanaf ongeveer 14:00 uur volgt het debat met drie onderwerpen. Twee partijen worden gekoppeld om met elkaar een half uur lang in debat te gaan.
  • Voor dat debat krijgen de vier overige partijen vier minuten spreektijd om hun standpunt toe te lichten.

Debat 1 is tussen AmelandEén en CDA

Het onderwerp is Woningbouw: huurwoningen, sociale woningbouw, starterswoningen, personeelswoningen, gemeentelijk woning bedrijf en Duurzaamheid.

Debat 2 is tussen ABA en PvdA

Onderwerp is Zorg: ouderenzorg, jeugdzorg, bouw De Stelp in Hollum, ouderen woningen in alle dorpen en zorgloket gemeente Ameland.

Debat 3 is tussen VVD en Ameland 82

Het onderwerp is Economie: toerisme uitbreiden of is er genoeg, bevorderen andere economie als alleen toerisme, bereikbaarheid van het eiland kan economie schaden.

  • Na deze debatten is er tot 17:00 uur ruimte voor vragen uit het publiek.

Bekijk hier de Stemwijzer voor Ameland.

Bekijk hier alle filmpjes van Ameland Vandaag van de lijsttrekkers van de zes partijen:

Lijst 1 – Algemeen Belang Ameland 

Lijst 2 – Ameland '82

Lijst 3 – CDA

Lijst 4 – PvdA

Lijst 5 – VVD

Lijst 6 – Ameland Eén

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *