De vrijwilliger van 2009

HILVERSUM – Het NCRV Radio 5-programma Plein 5 zoekt de komende maanden vrijwilligers uit heel Nederland voor de verkiezing van De vrijwilliger van Nederland 2009. Met deze verkiezing richt de NCRV de schijnwerpers op mensen die zich, vaak jarenlang, belangeloos inzetten voor anderen, buurtbewoners, hun vereniging of een goed doel, en zo het verschil maken.

Iedereen die dus een enthousiaste of bijzondere vrijwilliger kent, kan hem of haar vanaf vandaag opgeven voor deze verkiezing via de site www.maakhetverschil.nl . Op deze website kan straks door iedereen ook worden gestemd op zijn of haar favoriete vrijwilliger. In totaal zullen 48 kandidaten (vier per provincie) in Plein 5 met elkaar ‘de strijd’ aangaan.

Vanaf maandag 23 maart gaat de verkiezing van De vrijwilliger van Nederland 2009 van start in de radio-uitzending van Plein 5. Per week staat dan één Nederlandse provincie centraal en wordt elke werkdag in de uitzending één persoon uit die regio aan de luisteraar voorgesteld. Elke vrijdag wordt de provinciale winnaar bekend gemaakt. Uiteindelijk blijven, na twaalf weken, dus twaalf provinciale winnaars over waar men opnieuw zijn stem op kan uitbrengen, zodat er uiteindelijk nog maar drie deelnemers over zijn. Uit deze drie kiest een deskundige jury de winnaar. De eindfinale zal plaatsvinden in de feestelijke uitzending op locatie op vrijdag 19 juni, waarin De vrijwilliger van Nederland 2009 bekend wordt gemaakt. De winnaar krijgt de eervolle titel, een bokaal én een film over het eigen vrijwilligersproject, gemaakt door een NCRV-camerateam.

Naast de verkiezing voor De vrijwilliger van Nederland 2009 in Plein 5 organiseert Mambapoint.tv, het NCRV-platform voor ontwikkelingssamenwerking, een verkiezing voor vrijwilligers die buiten Nederland vrijwilligerswerk doen. Zij strijden voor de titel Internationale Mambapoint Vrijwilliger.

De winnaar krijgt een bokaal en € 500,- om zelf een film te kunnen maken over zijn/haar project.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *