De Stelp versoepelt nog niet

HOLLUM – Woonzorgcentrum De Stelp versoepelt voorlopig de coranamaatregelen in haar huis niet. Dat laat manager Willem van der Kooi van De Stelp weten. KwadrantGroep blijft voorzichtig met het afbouwen van maatregelen. Dat geldt voor De Stelp en voor alle locaties van zorgaanbieder Kwadrant. Versoepelingen in de maatschappij voorspellen een toename aan besmettingen en Kwadrant wil er alles aan doen om corona-besmettingen in haar locaties te voorkomen. 

Voor De Stelp betekent dit dat de 'bubbels' voorlopig blijven. Kwadrant werkt al een tijdje met vaste groepen bewoners, de 'bubbel'. Groepen bewoners worden niet gemixt en blijven op hun eigen afdeling of huiskamer. Binnen deze bubbel zijn activiteiten mogelijk. Als bewoners zich verplaatsen binnen de locatie, dan dragen zij een mondkapje.

Uitstapjes naar buiten zijn mogelijk, binnen de bubbel en vooral wandelend. Groepsvervoer in busjes doet De Stelp voorlopig nog niet, omdat in een busje geen anderhalvemeter afstand gehouden kan worden.

"Mocht er op een locatie toch een besmetting zijn, dan streven we er naar, door te blijven werken met bubbels, de gevolgen voor de bewoners zo veel als mogelijk te beperken," schrijft Willem van der Kooi.

Voor medewerkers en bezoek blijven mondkapjes verplicht. Van der Kooi: "We vragen bezoek een medisch mondmasker te dragen, minimaal type II of type IIR. Als u vergeet één mee te nemen, dan liggen er bij de ingang exemplaren voor u klaar."

De bewoners mogen maximaal vier bezoekers per dag ontvangen, maximaal twee keer per dag twee personen, om het aantal bewegingen en contacten zoveel mogelijk te beperken en om te voorkomen dat er teveel mensen tegelijkertijd binnen zijn. 

Kwadrant adviseert bezoekers om voor het bezoek een zelftest te doen en vraagt om bij verkoudheidsklachten niet naar De Stelp te gaan.

Tot slot vraag Kwadrant aan bezoekers om de basisregels van het RIVM te volgen:

  • Was uw handen regelmatig
  • Hoest en nies in uw elleboog
  • Draag een medisch mondmasker waar dat gevraagd wordt
  • Houd 1,5 meter afstand en schud geen handen
  • Blijf thuis als u klachten heeft en laat u testen, ook als u gevaccineerd bent
  • Ontvang thuis maximaal vier personen per dag
  • Ga per dag maximaal één keer op bezoek, doe vooraf een zelftest
  • 70-plus: beperk contact met kinderen t/m 12 jaar
  • Zorg voor voldoende frisse lucht

Dossier Corona

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *